Θερμα, Λουτρα Σαμοθράκης

Θερμα, Λουτρα Σαμοθράκης

Τα Θέρμα ή Λουτρά Σαμοθράκης βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, απέχουν 14χλμ από το λιμάνι της Καμαριώτισσας και είναι ο πιό δημοφιλής τουριστικός προορισμός.Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλοί καταρράκτες και βάθρες (οι βάθρες είναι οι λιμνούλες που σχηματίζονται από τους καταρράκτες) που είναι ιδανικά για υδρομασαζ (!) παιχνίδια με το νέρό και βουτιές.
Οι πιό τολμηροί μπορούν εδω να κάνουν ότι είδους σκαρφάλωμα θέλουν, αφου τα βράχια έχουν μεγάλη ποικιλομορφία και επιτρέπουν από απλή ως δύσκολη αναρρίχηση. Αλλά και γι αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν το απεριόριστο πράσινο, κυρίως πλατάνια, καρυδιες και καστανιές, τους δίνει τη δυνατότητα της ξεκούρασης, φυσικής και πνευματικής. Απο τα θέρμα ξεκινάει και ένα μονοπάτι για την ανάβαση στο όρος Σάος.


Στα Θέρμα επίσης μπορεί καποιος να βρεί οργανωμένη παραλία με πολύ καθαρα νερά για κολύμπι και παραλία με ψιλό βότσαλο ή άμμο. Τον καφέ ή το αναψυκτικό σας θα το βρείτε στις δυο καντίνες που υπάρχουν εκει και που εξυπηρετούν όλους με πολύ ευγένεια και προθυμία.
Ακόμα πολύ κοντα στην παραλία υπάρχει ταβέρνα, σουπερ μάρκετ και ένα πολύ ωραίο μπαράκι (για το βράδυ φυσικά). Από το λιμανάκι των θερμων ξεκινά και το καραβάκι που κάνει το γύρο του νησιού.


Στην είσοδο των Θέρμων υπάρχουν τα Ιαματικά Λουτρά, εξού και το δευτερο όναμα της περιοχής (Λουτρά). Τα Λουτρά στεγάζονται στο Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο (Τηλ. 2551098229) με τις ζεστές θειούχες πηγές, γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από την εποχή του Βυζαντιου. Ένα μπανάκι εκει, συνιστάται για ρευματικές αρθρίτιδες, χρόνιες αρθροπάθειες, δερματοπάθειες, χρόνιες γυναικολογικές φλεγμονές, και παθήσεις των οστών. Από τη δεξιά μεριά της εισόδου για το Υδροθεραπευτήριο υπάρχει χωματόδρομος που οδηγεί σε δυο εξωτερικές γουρνες, πάλι με ιαματικά νερά, που είναι μόνο για τα πόδια και ονομάζονται ψαρόθερμα.

Στο εσωτερικό του χωριού υπάρχουν όλα τα απαραίτητα, από σουπερ μαρκετ μέχρι περίπτερο, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ότι άλλο χρειαστεί κάποιος για να απολαύσει τις δικοπές του. (Για περισσότερες λεπτομέριες δείτε στη λίστα αριστερα με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης).

Τα καλοκαιρινά βράδυα στην είσοδο του χωριού γίνεται κάτι σαν μόνιμο πανηγύρι. Μικροπωλητές με χειροποίητα αντικείμενα και βοβλία, μουσικοί του δρόμου με διαφόρων φυλών και εθνοτήτων μουσικά όργανα και μουσικές συνθέτουν ένα παζλ που αξίζει κάποιος να το ζήσει.

Κοντά στα Θέρμα είναι τα δυο δημοτικά καμπινγκ, η Γριά Βάθρα, η βάθρά "παράδεισος" και υπάρχει μονοπάτι για τη βάθρα και το Μοναστήρι "Χριστός".

Επισκεφθείτε τα Θέρμα και δεν θα χάσετε!

(Φωτο αρχείου)

1 σχόλιο:

Ανεβάστε φωτογραφίες